Egil Hegerberg tildeles Audun Tyldens Minnepris 2016

Egil Heger­berg er kjent som både musiker og låtskriver, komiker og skue­spiller. I kveld ble den popu­lære artisten tildelt Audun Tyldens Minnepris.

Egil Heger­berg ante fred og ingen fare da han tirsdag kveld troppet opp til det han trodde var en spille­jobb på Ivars kro i Oslo. I stedet ble han over­rasket av en full­satt sal med repre­sen­tanter for norsk musikk­bransje, som var kommet for å hylle ham.

- Endelig en velfor­tjent pris, sa Egil Heger­berg da han mottok prisen.

EN SJELDEN OG RAPPKJEFTA BLOMST!

Egil Heger­berg (46) er både solo­ar­tist og band­medlem i en rekke band som Bare Egil Band, Gart­ner­lo­sjen, Black Debbath, Hurra Torpedo og Tulsa Doom, for å nevne noen. De senere årene har Heger­berg også blitt kjent for et enda større publikum som komiker og skue­spiller. Heger­berg er også en ihuga lokal­pa­triot. Han brenner for sitt oppvekst­sted Bøler, og bor frem­deles der.

Det er Fondet for norske plate­pro­du­senter som deler ut Audun Tyldens Minne­pris. Juryen beskriver Egil Heger­berg som en sjelden blomst i norsk artist-flora. Juryen konklu­derer med at han utvil­somt er Norges morsomste artist. Men også en av våre skar­peste og rareste artister, samtidig som han har høy integritet i sitt arbeid. Juryen beskriver Heger­berg som kompro­missløs og uredd, småfrekk og rappkjefta.

OM PRISEN

Audun Tyldens Minne­pris er en hyllest til Audun Tylden, som med sine store sosiale evner ble høyt verd­satt av svært mange mennesker i norsk under­hold­nings­bransje. Pris­vin­neren mottar et diplom og 50.000 kroner. Tidli­gere pris­vin­nere er Kari Svendsen, Espen Beranek Holm, Jon Larsen og Bjørg Eriksen.

Audun Tylden (1948–2011) var en norsk plate­di­rektør som i over 30 år arbeidet for å fremme norsk musikk. Tylden jobbet nært med artister som Øystein Sunde, Lille­bjørn Nilsen, Olav Stedje, Ole Ivars, Vaze­lina Bilopp­høg­gers, DDE, Odd Børretzen og Kjetil Bjørn­stad, for å nevne noen. Han ble også tildelt Kongens fortje­neste­me­dalje i gull for sin innsats for musikk med norske tekster.

Presse­mel­ding.

Egil Hegerberg, Tyldenprisen 2016

Egil Heger­berg